divendres, d’agost 31, 2007

All of a Sudden I Miss Everyone

El génere del rock instrumental ha tingut històricament molts pocs adeptes, a diferència d'altres géneres com el new age, el chill out o el rock simfònic, on tothom recorda les grans obres de Mike Oldfield. A casa nostra el més destacable ho va signar el malaguanyat Marc Grau, que fins i tot va adaptar sense veu el Like a Hurricane de Neil Young.

El quart àlbum dels texans Explosions in the Sky és una mostra que el génere, ara batejat com a post-rock, encara pot aportar novetats interessants.

Explosions in the Sky - All of a Sudden I Miss Everyone

All of a Sudden I Miss Everyone recull sis temes de longitud més aviat llarga i un bonus disc amb remasteritzacions i gravacions alternatives dels mateixos temes. Hi ha des de moments de lirisme i emoció fins a moments dramàtics amb clímax molt ben aconseguits, sense necessitat de fer petar les oïdes del públic. No us deixeu enganyar per les primeres notes, allà on sembla que encara han d'aprendre a afinar les guitarres.

Tres guitarres (de vegades dos i un baix) i la potentíssima bateria de Chris Hrasky, acompanyats a estones de teclats, és tot l'armament amb el que els quatre nois de Explosions in the Sky porten ja vuit anys desafiant la teoria de les cançons de tres minuts. Els que vulgueu descobrir sensacions noves, no us els heu de perdre.

A mi m'ha agradat força. Us deixo per escoltar el segon tema, Welcome, Ghosts, i l'enllaç a la pàgina d'eMusic on els podeu escolar (o descarregar, si pagueu) tots.

Salut i sort,

Explosions in the Sky
All of a Sudden I Miss Everyone
Temporary Residence, 2007.