dimarts, de juliol 25, 2006

Cantar, jugar i beure

Avui, una d'anuncis, rugby i tradicions. I whisky.

Ja sabeu que una de les meves dèries és el rugby. Ara mateix s'està cel·lebrant el TriNations i aquest dissabte espero poder veure el partit de la jornada. Si juga Nova Zelanda, abans del matx els All Blacks interpretaran la seva ja celebèrrima haka. La haka és un cant guerrer acompanyat de gestos i patades al terra, que els maorís acostumaven a interpretar abans d'enfrontar-se militarment a l'enemic. És tot un gènere, i n'hi ha de diverses classes, tal com explica la Wikipedia.

Podeu veure els All Blacks en un partit de la darrera copa del món, diria que enfront de Gal·les, transmés per la televisió francesa:

L'impacte que provoca la interpretació i la llegenda dels All Blacks van atreure l'atenció d'Adidas que va contractar un anunci per televisió que ha esdevingut clàssic:

I finalment, William Lawson's, ha decidit aprofitar l'avinentesa per a fer la seva particular versió, comptant amb el tradicional orgull escocès:

A tot això, el patrocinador oficial de la selecció escocesa de rugby és The Famous Grouse una altra marca de scotch, o sigui que igual hi ha sidral legal. Però això ja és una altra història ...

Salut i sort,
Ivan.