dimarts, de setembre 04, 2007

El bàsket fa 72 anys

La Vanguardia d'avui publica a la seva edició en paper (que no a la seva web) un interessant article sobre el Letònia-Espanya de bàsquet de ... fa setanta-dos anys.

Perquè a l'any 1935 es va jugar el primer europeu de bàsket i la final va enfrontar els letons, que la van guanyar, amb els espanyols, que la van perdre. Resulta interessant llegir entre línies com ha canviat Espanya en aquest temps.

El viatge fins a Suïssa, on es cel·lebrava la competició, la va pagar de la seva butxaca el president de la Federación Española de Baloncesto. Avui en dia els dirigents més aviat s'aboquen diners a les seves butxaques.

El pívot de l'equip espanyol (pels no entesos, la posició on juguen els més alts) feia metre i setanta-cinc centímetres. Avui en dia no jugaria a cap esport professional, i pel bàsket ni se'l mirarien.

Espanya es va classificar per l'Europeu en el que va ser el seu debut internacional, un partit jugat a Madrid i arbitrat pel sel·leccionador espanyol (sic) enfront Portugal. Els jugadors espanyols van sortir al camp amb la consigna de no botar la pilota, donades les males condicions del terreny de joc.

¿Cualquier tiempo pasado fue mejor?

Salut i sort,

3 comentaris:

´´ ha dit...

Sin votar la pelota ? curioso , vaya partido mas raro , el otro dia vi la pelicula "Extraños en el tren" De HITCHCOCK , hay un parido de tenis y esta rodado de una forma increible , es mas divertido ese partido que mucho actuales .

Anònim ha dit...

El basquet i tant que evolucionat , tu puc assegurar jo que havia jugat 10 anys fins categoria junior (18 anys ) ,i ara hem toca la segona part ser el tresorer del club , ja que els meus fills (15 i 12 anys ) i juguen. Les maneres i tecniques no tenen gens que veura amb la meva epoca i meyns amb la de fa 72 anys.La tecnica de jugar sense botar es fa per l'aprenantatge dels contratacs...

Ivan ha dit...

No em referia tant a com ha canviat l'esport, que si, sinó el país. Un home de 1.75 havia de ser molt alt aleshores, i avui és de mida normal; la qualitat de les instalacions esportives i el pressupost per acudir a esdeveniments internacionals, amb el que això implica de nivell de vida ...

Salutacions a tots dos.