dijous, d’agost 10, 2006

Aznar a la BBC

El passat 24 de juliol la BBC va fer la següent interviu a José María Aznar. Dura uns vuit minuts i podeu veure-la sotstitulada en castellà (tot i que s'entén perfectament tant a ell -si parles espanyol, millor- com a l'entrevistador).

Les idees que planteja l'ex-president del govern són bàsicament:

  • S'ha de combatre el terrrorisme.
  • S'ha de combatre les idees que defensen els terroristes, siguin quines siguin.
  • Israel hauria d'estar a l'OTAN perquè és part essencial de la cultura occidental.
  • Consequentment, l'OTAN hauria d'estar bombardejant el Líban ara mateix.

L'anglès d'aquest home ha millorat. Dóna per a definir la ideologia d'ETA com l'odi cap a la democràcia i els nostres valors de llibertat però no per a deletrejar ETA, a la que ha anomenat ETR. Sort que l'entrevistador l'ha corregit.

Si tot segueix igual que ara Mariano Rajoy perdrà les eleccions que s'han de produir d'aquí dos anys i segurament això li costarà el càrrec de President del PP. Per qui apostarà el partit? Per Esperanza Aguirre? Massa acudits fàcils. Per Rodrigo Rato? No el convencera, està massa ben situat al FMI. Si penseu en Ruiz-Gallardón és que heu fumat massa herba darrerament. Acebes i Zaplana funcionen molt bé com a dobermans del seu amo, però no els veig d'amos.

Aquesta entrevista és important, perquè d'aquí dos anys aquest home pot intentar tornar a ser president del govern. I aquí veiem clarament quines intencions tindrà.

Aquest és només el primer fragment de l'entrevista. Si aneu a aquesta pàgina de Youtube podeu trobar els altres dos.

Salut i sort,
Ivan.