dimarts, d’agost 15, 2006

Mortal i seductora: la femme fatale

Un dels avantatges que t'agradi el cinema és que genera una llista inabastable de sub-aficions: bandes sonores, biografies d'artistes, fotografies, pòsters i, last but not least, crear les arxifamoses llistes top-10.

La revista Entertainment Weekly va elaborar recentment una llista de femmes fatales, per a cel·lebrar l'estrena de la seqüela del mític film de Paul Verhoeven Basic Instinct, on Sharon Stone fa una interpretació magnífica i injustament recordada per aquella escena de l'interrogatori.

La llista inclou sorprenentment Drew Barrymore al costat de mites com Rita Hayworth, degut a que el criteri no ha estat valorar la carrera de l'actriu sinó un rol particular (en el cas de l'ex-nena ET, Poison Ivy). Però ni així la llista s'aguanta: Renee Zellweger per Chicago? De la resta, cap objecció sobre elles, totes sensacionals, però la llista, que inclou a Barbara Stanwick, Annette Benning i Kim Novak, i s'oblida de Lana Turner (Postman Always Ring Twice) i Kim Bassinger (L.A. Confidential) es limita al cinema negre.

Considero femme fatale també a la marquesa de Merteuil de Les Dangerous Liasons, per no parlar de les protagonistes d'All About Eve. Però aquesta potser seria una altra llista.

Salut i sort,
Ivan.