dilluns, d’agost 28, 2006

The Moment

Ja fa any i mig d'aquest disc, però fins ara no l'he pogut escoltar. I paga la pena.

Lisa Stanfield torna a oferir l'habitual barreja de pop, funk i soul. Hi ha més abundància de balades de les que solia haver però no ha perdut ni un gram de qualitat. On abans primava el ritme i la ballabilitat ara trobem elegància i maduresa. Nogensmenys, la majoria de temes conviden a moure la cadera i tenen un nivell prou elevat.

La producció és a càrrec de Trevor Horn. Un curriculum curiós el d'aquest home: va saltar a la fama fent que el vídeo matés a l'estrella de la ràdio amb el duo The Buggles; va ser la veu de Yes on va composar i produir força material; va composar bandes sonores com la de Last of the Mohicans; i finalment triomfa com a productor d'artistes tant diferents com Frankie Goes to Hollywood, Seal, Mike Oldfield (Tubular II) o aquest treball mateix. En aquest cas extreu el màxim profit del talent i la veu de la Stanfield, embolicant-la amb un acompanyament tant discret com eficaç, alhora que li fa lluir la seva portentosa veu en les dosis i els llocs adients.

Aneu amb compte amb el CD. Si el poseu en un ordenador us trobareu que els programes estàndar no el saben llegir. Sospito que els reproductors antics de CD, tampoc. Jo l'he conseguit escoltar amb l'iTunes.

Us recomeno la ballable Treat Me Like a Woman, la romàntica If I Hadn't Got You (hi ha el video-clip al CD) i el cover de Prefab Sprout When Love Breaks Down (amb lletres ampliades pel propi Paddy McAloon).

Salut i sort,
Ivan.

Lisa Stanfield
The Moment
ZTT, 2005.