diumenge, d’abril 16, 2006

Nou àlbum de Neil Young

Neil Young publica un nou àlbum i torna a l'activisme polític.

Neil mai s'ha deslligat de la lluita per les seves creences. Potser la implicació més activa la va tenir amb els festivals de l'organització Farm Aid, però ha estat també involucrat a altres saraus. El seu àlbum Greendale és un alegat ecologista de primera magnitud.

A la seva web podeu llegir l'anunci escrit per ell mateix (o el seu representant de marketing, clar):

I just finished a new record, a power trio with trumpet and 100 voices recorded earlier this month. I think it is a metal version of Phil Ochs and Bob Dylan ... Metal folk protest? It's called LIVING WITH WAR. The title song is the second of 10 songs on this record.

A la gravació participen col·laboradors tradicionals seus com Nico Bolas i Rick Rosas, a més del cor aquest de cent veus que fan els coros a un rap anomenat Impeach the President (for Lying).

Jo m'he enterat gràcies a l'agència mexicana de notícies Prensa Latina, però ara mateix internet i molt especialment la blogosfera ja en va ple. A aquest blog sobre Neil podeu trobar una mica més d'informació i reaccions d'alguns fans.

En aquest altre blog, de l'antic president de Reprise Records, es recolza el missatge de l'àlbum, tot el contrari d'aquest altre, on es defensa una visió completament contrària. Fins i tot parlen d'Are You Passionate com un àlbum inspirat per l'Onze de Setembre.

El grup de Yahoo! sobre Neil també mostra força comentaris.

És a dir, Mr. Young ja té dues entregues pendents aquí: aquest nou àlbum i el film que sobre ell ha rodat Jonathan Demme. Espero ansiós. I prometo escriure sobre Prairie Wind.

Salut i sort,
Ivan.