dissabte, d’abril 15, 2006

Orchestralli

Stewart Copeland, el bateria de The Police, va publicar l'any passat una actuació en directe, acompanyat de secció d'orquestra i combo de percusionistes.

Copeland és un dels meus bateries favorits. Sens dubte el més virtuós intérpret del trio, i per mi un dels millors bateries de la seva generació. Després de barallar-se amb Sting i finiquitar The Police, s'ha dedicat a les bandes sonores de televisió i cinema i també a composar ballets i una òpera. L'heu pogut escoltar al Rumble Fish de Coppola, Raining Stones de Ken Loach i Wall Street entre d'altres, però potser el que més us sonarà és la música de l'Equalitzador, la sèrie que va passar TV3 fa uns anys.

Amb el que us he explicat, ja podeu pensar que el que ofereix Orchestralli no té res a veure amb Every Breath You Take. Aneu ben encaminats. Orchestralli ens porta una actuació, no massa ben enregistrada, on s'ofereix un recull de temes de diversa procedència. No hi ha una unitat temàtica ni un discurs clar. És una combinació de Best of i de In Concert. Això, que en música pop acostuma a ser irrellevant, amb aquest tipus de música, és un llast enorme.

La música és de vegades divertida i de vegades complicada. Mai no saps que t'espera a la volta de la cantonada i no acabes d'enganxar-te. El conjunt sóna bé, però no hi ha cap clímax i els quaranta minuts que dura el CD acaben sense deixar cap marca.

Una curiositat.

Salut i sort,
Ivan.

Stewart Copeland
Orchestralli
Ponderosa, 2005.