diumenge, d’octubre 21, 2007

Sudàfica, 15 - Anglaterra, 6

Ja tenim campió. En un partit vibrant i emocionant però també molt aspre, els Springboks han superat el XV de la rosa i s'han proclamat campions del món.

El tackle més decisiu del campionat

Els anglesos van plantejar un partit agressiu, volent fer valer la potència de la seva davantera, i van aconseguir dominar territorialment els sudafricans. Anglaterra va jugar el millor partit que li he vist durant aquest mes. De fet, al començament de la segona part van aconseguir un assaig que el jutge de video no va concedir i que podia haver canviat el partit. Anglaterra va jugar tant bé com pot, però algun dels seus jugadors no va estar afortunat.

Jonny Wilkinson no va disposar de gaire oportunitats per anotar entre pals, i va fallar dos drops que no hauria d'haver provat. Jason Robinson es va lesionar quan el seu equip més el necessitava, Gomarsall no va tenir gaire participació en el joc, i el seu 14 Sackey va estar massa lent. Però col·lectivament, van donar la cara i van fer un partit molt bo, dins de les seves limitacions.

Malauradament, Sudàfrica va decidir no jugar a rugbi i aplicar els anglesos la seva amarga medicina. S'han limitat a impedir que els anglesos puguessin acostar-se massa a la línia de marca, negant-els la possibilitat d'executar drops i cops de càstig, i han arriscat el mínim la pilota.

Així, tots els punts del partit han estat fruit de cops de càstig fruit d'excessos defensius. Ambdós equips han aconseguit arribar a centímetres de la marca contrària, però cap dels dos ha sabut obrir el joc en el moment decisiu, i ambdues davanteres han defensat molt bé.

Per la banda sudafricana, hem pogut veure un partit imperial de l'arriere Percy Montgomery, Brian Habana no ha pogut córrer com a la semifinal però ha col·laborat bé en defensa, i la imatge del partit ha estat veure el capità Springbok John Smit tornar al camp després que li apliquessin punts de sutura a la parpella esquerra.

Ha guanyat el millor, però un torneig tant bo i tant important mereixia una final molt millor. Si voleu contrastar opinions, podeu llegir les de Marca o la BBC.

Salut i sort,