dijous, d’octubre 04, 2007

Tot portant el cotxe al taller

Una altra d'aquestes imatges que t'arriben per internet. Segurament qui no ha viatjat mai a un país del Tercer Món ho considera una imatge còmica. Jo no he vist mai algú portant un cotxe sobre una moto (la veritat és que té el seu què) però si he vist motos portant a quatre noies, a un porc (no feu acudits dolents!), la família sencera; i també furgonetes on cabia el passatge que aquí necessita un autocar sencer.

Quan veus coses d'aquestes t'adones que vius a un país ric i que t'has tornat primmirat: per a cada cosa cal la seva pijadeta, quelcom que has de pagar específicament per aquell propòsit, en lloc d'adaptar i aprofitar el que ja hi és.

Ara hi ha els cotxes merdeta pels que no cal ni carnet de conduir ni superar cap prova mèdica. Com el cochecito que portava el Pepe Isbert, en una altra obra mestra del cinema espanyol. Jo estava acostumat a veure els iaios de La Ràpita conduint ciclomotors que dataven de poc després de la Guerra Civil; ara es veu que necessiten més.

El que em sap pitjor és que gent que té diners per comprar-se un cotxe, llogar una furgoneta i anar a l'altra banda del món se'n foti de gent a qui només li arriben per una moto i si hi ha una carroceria a mà, millor aprofitar-la.

Salut i sort,