dimarts, de setembre 12, 2006

Battambang

Bona tarda (per nosaltres) des de Battambang.

Com que tothom el primer que et demana es quin temps fa, no us fare esperar: cau un sol de justicia. No pitjor que el que pateixes a Castelldefels a les tres de la tarda, pero quan estas a Castelldefels no et passes el dia passejant al sol.

Battambang te poc interes. Un parell de pagodes a la ciutat, dues mes a la vora, el mercat tradicional i una vista pintoresca del riu. Al riu hi ha la rao per la qual avui fem nit aqui. Les dues barques que et porten fins a Siem Reap surten les dues a primera hora del mati. Com que nosaltres agafavem el bus a Kompong Chhnang a primera hora, hem arribat al migdia. O sigui que avui passejarem per aqui.

El viatge en bus ha pagat la pena. (Nota autobiografica: qui anava a dir que Ivan, fa anys el Rei de la Biodramina, acabaria disfrutant d'un viatge de tres hores en bus). El paissatge era una successio d'arrossals immensos, puntejats amb palmeres i petits boscos, i amb les cases dels pagesos i altres habitants. Veus moltes cases pobres, pero veus tambe vil.les que farien l'enveja de mes d'un de Pedralbes.

La carretera, pel que hem vist fins ara, es forc,a segura. Tota asfaltada i sense grans impediments. El bus era tambe prou modern per ser tercer mon i no havia cap senyora aixafant-me com a l'anterior bus, i ni la quantitat de vehicles ni l'estil de conduccio son tant greus com la guia et suggereix. Aixo si, les vaques d'aqui son tant irrespectuoses com les indies amb els autocars. N'ha hagut una que ha intentat fer-li un placatge al nostre bus, quan el Mad Max autobusero anava a tota llet. La vaca ha de continuar entrenant (ha sortit il·lesa) si vol entrar a qualsevol equip de rugby.

Ahir vam tenir una de les grans experiencies del viatge. Una excursio d'una hora en barca al llac Tonle Sap. Nosaltres dos i el que portava la barca (i com esta sent habitual, sense altres turistes a la vista). Vam poder veure de ben prop tant la part natural com els pobles flotants del llac. Impressionant.

Poca cosa mes que explicar. Els que ja esteu fent plans de seguir les nostres passes, sapigueu que anit vam dormir per vuit dolars i que l'habitacio d'avui en costara set. Aixo inclou un parell de llits, un ventilador al sostre, un bany prou gran i vistes sobre la ciutat. No hi ha plat de dutxa, o sigui que quan et rentes fas la neteja del bany alhora. A Carcassone vam estar en una habitacio semblant o pitjor i el preu, a mes, incorporava un zero a la dreta. I eren euros.

Propera estacio: Siem Reap i els temples d'Angkor.

Salut i sort,
Ivan.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Be, sembla que els nyami-nyami estan fent la seva feina, que es portar-vos sort al viatge i a la vida. Ay, qui pogues estar ara passant calor a Cambodja! Si teniu interes per coneixer les evolucions de la climatologia a Catalunya, us dire que ahir la nit van caure 3 trombes d'aigua amb tronada i llampellegada d'aquelles que et fan venir ganes d'anar a dormir amb els papis. Mama, por.
La temperatura ha baixat i el dia esta gris i poc amigable. Perque us feu una idea del que podeu trobar quan torneu, es d'aquells dies que ve de gust estar-se al sofa amb una manteta i una tassa de xocolata desfeta.
NO VULL QUE S'ACABI L'ESTIU!!!