dimecres, de setembre 13, 2006

Siem Reap

Bona tarda.

Estem a Siem Reap, que es el poble des d'on es visiten els temples d'Angkor. El viatge fins aqui ha estat molt diferent del que ens esperavem.

I ha estat diferent per dos motius. El primer, que ha durat exactament el doble del que teniem previst, o sigui que havent sortit a les set del mati hem arribat a la una. El segon, que ha estat un passeig en barca fantastic. Be, potser exagero. Meravellos. Sensacional. Això mateix. Passare de fer-vos dentetes i per anar rapid us explicare el final, que es el mes divertit. Us havia parlat dels pesats que et volen encolomar un hotel o que contractis el seu tuk-tuk? Doncs aquí son molt pesats. De fet, han abordat la barca just quan atracava i han encanonat a tots els occidentals amb els seus cartells d'hotel tal o qual, i tots parlant alhora, i tocant-te i estirant-te (aixo no ho fan ni a la India). Sort que anavem mentalment preparats.

Els 10 minuts de viatge en tuk-tuk ens han portat per una carretera que travessa els arrossals (immensos, preciosos, oliverstonians) fins el Golden Banana, l'hotel. Com el nom no indica precisament, es un hotel fantastic. Bueno, bonito y barato. Be, barato li dic a pagar 25$ la nit per un duplex amb terrasseta, piscina (a compartir), aire acondicionat, i totes les comoditats que podeu pensar i que segurament no inclouen el Moet Chandon que hem trobat a la nevera. Envoltats de palmeres i en un escenari idilic, esta regentat per un holandes amb molt bona conversa. Ho sento, ara si que us volia posar dentetes.

Aquesta tarda hem estat passejant pel poble, perque el dels temples ho volem comenc,ar dema a les cinc del mati (hora d'apertura del recinte). Encara reconeixes el que havia de ser l'antic poble del que et parlen els viatgers de fa un temps, i el mercat es molt maco de veure (despres torno) pero a cada pam hi ha un restaurant, un bar, un ciber-cafe i un lloc per canviar divises. En tres anys aixo sera Port Aventura.

El mercat em dona l'excusa per parlar del menjar. Hem pogut veure materies primeres, tant animals com vegetals, que no hem sabut identificar. Amb la verdura aixo no es greu, ja saps que arreu hi ha hortalises diferents, pero algun animal penjat tenia una pinta inquietant.

Als restaurants, de moment, hem alternat menjar indi amb alguna especialitat khmer. L'arros amb pollastre fregit, arros fregit amb verdures, noodles fregits, rollitos primavera, i coses semblants. El dia que ens aventurem amb les parades que hi ha al carrer igual provem algunes de les delicatessen que exposen: serps i granotes. Granotes o gripaus, no estic segur, perque hi ha de diverses mides. Es serveixen fregides i ensartades en un pinxo, en plan moruno. Les serps, en canvi, les enrollen igual que a Madrid fan amb les porras.

I ja m'estic enrollant molt. Us deixo fins dema, pero abans li vull enviar un petonas ben gros a Nunuki, la que mes comentaris fa.

Salut i sort,
Ivan.