divendres, de novembre 03, 2006

Children of Men

El 1.992 l'escriptora anglesa P.D. James va escriure una novel·la de ciència-ficció anomenada Children of Men, on planteja un truculent i proper futur on les dones han deixat de ser fèrtils. Pel que he llegit a la Wikipedia, el llibre té un munt de reflexions sobre la Humanitat.

Prenent com a base aquest escenari, Alfonso Cuarón ha perpetrat un fluix guió d'aventures i un film correcte.

Children of Men

Us resumeixo l'argument: l'ex-heroi porta una existència anodina i cínica en un lloc on impera la llei marcial, fins que apareix la seva ex-nòvia, que li demana ajut per a obtenir el salconduit que permetrà a algú, molt important per la causa de la llibertat, escapar d'aquell cau. Us sóna a film clàssic?

A mi m'ha agradat, perquè l'he agafada com una peli d'intriga i aventures, el que és. Si hagués esperat un film de ciència ficció, m'hagués emprenyat com li ha passat a Begoña. Aneu avisats. El guió té algun forat, però en general la cinta té un bon ritme i et manté l'atenció durant les dues hores que passes al davant de la pantalla. Els que la veieu en versió original, a banda de l'anglès absolutament clar, fixeu-vos en la barreja d'idiomes.

I m'han agradat molt les interpretacions de tots els actors. Especialment dels progragonistes: Clive Owen, un dels actors de moda, sap fer els gestos i posar la cara que demana cada situació; Julianne Moore torna a aparèixer com una de les actrius de bellesa més elegant de Hollywood; Michael Caine s'ho passa d'allò més bé fent de hippy i donant l'enèssima llicó d'interpretació; i finalment, la debutant i bellíssima Claire-Hope Ashitey està a l'alçada de tanta figura que l'envolta.

Si em quedo amb alguna cosa és amb el disseny de producció. Hi ha els tocs necessaris i imprescindibles per a deixar clar que estem al futur, i ni un més. Es veu un futur molt versemblant. I un homenatge a la música (i manera d'entendre la vida?) de finals dels seixanta, amb referències a Deep Purple, The Beatles i Pink Floyd.

Aquí hi ha el web oficial de la pel·lícula i aquí podeu veure el trailer.

Salut i sort,
Ivan.

Alfonso Cuarón
Children of Men
Universal Pictures, 2.006.