diumenge, de novembre 05, 2006

Half The Perfect World

Juliol passat ja vam parlar de l'anterior treball, Careless Love de Madeleine Peyroux. Ara ens hem pogut empapar del seu quart i de moment darrer àlbum, senzillament sensacional.

Half The Perfect World

En aquest CD escoltareu jazz vocal, elegant i passionat. Barreja composicions pròpies i de versions d'altres (Joni Mitchell, Serge Gainsbourg, Chaplin, Mercer, i l'èxit pop Everybody's Talking) que no fan sinó confirmar que els grans músics no es deixen encorsetar en etiquetes de ferro. El grup d'acompanyament, dominant guitarres i piano, és discret i eficaç alhora. Afegiu-li òrgan i cordes allà on han volgut canviar de to i obtindreu tot el ventall de tonalitats jazzistiques.

Si a Careless Love exprimia la semblança de veu amb Billy Holiday, aquí la Peyroux amplia el seu registre vocal, sense perdre gens ni mica. Sóna més continguda però alhora transmet més sensibilitat. I amb una dicció perfecta, fins i tot en francès, que et permet entendre perfectament la lletra de totes les cançons.

Us deixo amb l'enllaç a la seva web oficial, el video de l'engrescadora I'm All Right i un avís: dimarts 21 de novembre toca a Barcelona, dins de la programació del Festival de Jazz.

Una dotzena de cançons d'aire sentimental, íntim, romàntic i una mica nostàlgic també. Més que recomanable.

Salut i sort,
Ivan.

Madeleine Peyroux
Half The Perfect World
Rounder, 2006.