dimarts, de novembre 28, 2006

Straight to Hell

Hank Williams III és el fill de Hank Williams, Jr., un dels grans del country i el rock sureny. Com ja us podeu imaginar, és també el nét de Hank Williams, Sr., autèntica llegenda del country i propietari de l'entrada Hank Williams que trobareu a qualsevol enciclopèdia del génere. A més, té una mig-germana, Holly Williams, que també es dedica al country. Endevineu quina mena de música li agrada a Hank III? El punk rock i el heavy!

Hank Williams III - Straight to Hell

Però com que els grups de hardcore en els que tocava la bateria no donaven prou diners, va tornar a la seva no estimada Nashville i va començar a enregistrar àlbums de country. Per a demostrar que continua sent igual de salvatge i rebel, o perquè l'han dibuixat així, es nega a eliminar blasfèmies i insults de les seves lletres i engega campanyes de venda de samarretes on diu Fuck Curb (Curb Records és la discogràfica per a la que treballa). A més de donar-li prou diners com per pagar els advocats, el seu tercer compacte l'ha introduit també al llibre Guiness com el primer CD country amb l'etiqueta Parental Advisory: Explicit Lyrics. De fet, la cadena Wal-Mart ven una versió censurada (ells en diuen clean) de l'àlbum.

I el que hi ha dins de l'àlbum és molt bo, si t'agrada el country. Molta festa, veu nasal, guitarres i banjos a dojo, un munt de peces ràpides i ballables i un parell de balades lentes però gens ensucrades. Les lletres, allà on les entens, oscil·len entre la ironia i els tòpics del génere. Suposo que la part guarra és la que no entenc.

Tot i que no siguis un fan del country, et farà passar una bona estona. Però després, ves a confessar-te.

Salut i sort,
Ivan.

Hank Williams III
Straight to Hell
Curb, 2.006.