dimarts, de març 20, 2007

The Good, The Bad and The Queen

Va haver un temps en que era costum crear supergrups. Bandes formades a partir de músics que havien assolit l'èxit en altres grups. El primer que va tenir èxit massiu em sembla que va ser The Cream, i el darrer The Traveling Wilburys. Entre d'ells, noms mítics com Asia, Blind Faith, Crosby, Stills & Nash, Emerson, Lake & Palmer, PowerStation, o The Highwaymen. Però ara hi ha un nou membre al club.

The Good, The Bad and The Queen

The Good, The Bad and The Queen són Damon Albarn (cantant de Blur i Gorillaz), Paul Simonon (baixista de The Clash; si, encara és viu), Simon Tong (guitarra de The Verve) i Tony Allen (bateria habitual de Fela Kuti). La suma no s'assembla a cap de les parts.

Albarn canta d'una manera entre desprocupada, lànguida o deixada de la mà de Deu. Afegeix-li una interpretació per part de la banda que en cap cas no destaca; com a molt algun punteig de guitarra. I tot això embolicau amb una producció on abunden els efectes de so (Behind The Sun i Nature Springs en són bons exemples) i tens un àlbum de rock dolç i trist, amb una fosca melancolia, que en algun moment m'ha recordat el The Final Cut de Pink Floyd però que en cap moment li arriba a la sola de la sabata. En canvi, a la gent de Rolling Stone sembla que els ha agradat (amb la seva crítica podeu trobar enllaços a Rhapsody per fer un tast de les cançons).

No sóna gens malament, però quan arriba el final no el trobes a faltar.

Salut i sort,
Ivan.

The Good, The Bad and The Queen
The Good, The Bad and The Queen
Parlophone/Virgin/EMI, 2007.