dissabte, de febrer 18, 2006

Iguazú: el costat argentí

Tal com han fet la divisió, Argentina s'ha quedat les cascades i Brasil les vistes.
 
Això vol dir que quan fas la visita pel cantó argentí, camines molt més i veus les cascades molt de prop, però les fotos no són de postal. Ho compensa el fet que l'entorn és totalment espectacular: el bosc, el riu, els tucans, els coatís ... preciós. I tots els tòpics que vulgueu afegir.
 
Nosaltres vam contractar una excursió anomenada La Gran Aventura, en la qual et donen una volta en camió descapotat pel bosc (molt maco) i una volta en zodiac pel riu, que inclou dutxa a un parell de cascades. Quan vull dir dutxa vull dir La Madre de todas las Duchas. Primer la zodiac s'acosta prou com per que tot l'esprai d'aigua que va sortint d'allà sota et deixi ben xop. Has de tancar els ulls perquè una miríada de petites gotes d'aigua no paren de punxar-te'ls.
 
Surts molt refrescat (tèrmicament) descansat (físicament) i renovat (espiritualment). Però el capità de la zodiac no n'ha tingut prou. La segona incursió sota la cascada et porta a que et caigui aigua directament a sobre, si bé et ve frontalment (m'imagino que és la que rebota a les roques) i no de dalt (de tanta que cau i amb tanta força podria fer bolcar l'embarcació). Si m'hagués llençat a una piscina no hagués pogut acabar més xop. Divertidíssim.
 
Vam fer ... moltíssimes fotografies. Ja us castigarem.
Salut i sort,
Ivan.