dimarts, d’abril 24, 2007

An Ancient Muse

Nou anys després de The Book of Secrets la canadenca Loreena McKennitt torna a publicar un CD.

Loreena McKennitt - An Ancient Muse

An Ancient Muse combina el seu so tradicional, new age d'inspiració cèltica, amb aires arabescos aconseguits gràcies a l'us de cordes i metalls en temes com The Gates of Istanbul o Sacred Shabbat.

El resultat és ple de força i bellesa, tant en els temes instrumentals com allà on ella posa la seva veu límpia i afilada. Excepte en la molt rítmica Caravanserai, on la bateria és una inesperada protagonista, l'àlbum té un aire evocador i nostàlgic alhora, molt adient per a imaginar paisatges brumosos i personatges romàntics. En definitiva, el CD resulta relaxant i animat, segons la cançó. Oscil·la entre una versió millorada d'Enya i una actualització segle XXI de la música tradicional mediterrànea.

No hi ha cap mena de novetat en el tipus de música que proposa Loreena McKennitt: si ja us agradava la abans, no us decebrà; si no us feia ni fred ni calor, és més del mateix. A mi em continua agradant moltíssim.

No fa gaire va passar per Espanya per a promocionar el disc i El País li va organitzar una entrevista amb els aficionats a la seva música.

Salut i sort,
Ivan.

Loreena McKennitt
An Ancient Muse
Verve, 2.006.