diumenge, de maig 20, 2007

La festa de la bici

Diumenge passat vam coincidir amb El Dia de la Bici que se cel·lebrava a Sant Carles de la Ràpita. Us explico què vol dir coincidir.

Nosaltres marxàvem cap a Barcelona. No és que tinguèssim pressa, però sabent que teniem unes dues hores d'autopista, proves d'anar per feina. A la sortida del poble veiem que al davant hi ha un grup de ciclistes. Com que els ciclistes ocupaven tot el carril (només un carril per sentit) posa't a deu per hora i a esperar. Els dos o tres cotxes que teniem al davant també es van armar de paciència.

Però resulta que el grup de ciclistes era una autèntica munió. Igual unes cinquanta o seixanta persones, a les que se'ls anava afegint més personal. Nosaltres no ho sabiem, però es cel·lebrava El Dia de la Bici amb una concentració i pedalada comunitària.

I on dirieu que van decidir aplegar-se? A la rotonda que hi ha a l'entrada del poble.

Què vol dir "a la rotonda"? No vol dir ni al costat de la rotonda ni al jardinet que hi ha enmig, vol dir ocupant tota la rotonda i bloquejant tots dos sentits de la marxa. Però no creieu que allí no havia ni llei ni ordre: veiem perfectament un policia local xerrant amb els ciclistes.

Vam acumular més paciència durant cinc minuts i en vista que la situació es mantenia estable en l'aplec (continuaven sumant-se més ciclistes) i passiva en la pedalada (d'allí no es movia ningú) vam demanar-li als de davant si es podrien apartar i deixar-nos passar.

Ens van engegar a dida. Van considerar que teniem massa pressa i no estàvem prou tranquils. I naturalment, no es va moure ningú.

És curiosa la capacitat d'anàlisi sobre la teva personalitat i estat anímic que té la gent que no et coneix. Ells van entendre perfectament que estàvem estressats i que portàvem massa pressa. Per la meva part, a mi no em va quedar cap dubte que eren gent de poble.

Vam haver de donar mitja volta, tornar a creuar el poble, i anar a buscar una altra sortida amb la N-340. Gràcies al desgraciat accident que va haver al Càmping Els Alfacs hi ha un ramal de la carretera que no creua el poble i que és el que vam poder fer servir. Per cert, que d'anada vam haver de patir el tall d'autopista per un altre accident calcat al primer.

Conclusions: ara que es renoven els ajuntaments a La Ràpita no li aniria gens malament posar una mica d'ordre a la seva Policia Municipal i organitzar millor els seus esdeveniments ciutadans. O potser havia màniga ampla per a que no s'emprenyés ningú? I segons quina gent no té dret a emprenyar-se si li diuen que és de poble.

Salut i sort,