divendres, de maig 04, 2007

Ohio

Four Dead in Ohio

Gairebé tant famoses com la pròpia Guerra del Vietnam van ser les protestes que van esdevenir per aquella época als Estats Units. Una de grossa va passar quan la Guàrdia Nacional d'Ohio va disparar al campus de la Kent State University i va matar quatre estudiants. És un fet que va commocionar els EUA i va quedar immortalitzat per la cançó que Neil Young va composar i Crosby, Stills & Nash van interpretar amb ell.

Tin soldiers and Nixon coming,
We're finally on our own.
This summer I hear the drumming,
Four dead in Ohio.

Gotta get down to it
Soldiers are cutting us down
Should have been done long ago.
What if you knew her
And found her dead on the ground
How can you run when you know?

Publica El País que un dels ferits ha localitzat una cinta que demostraria que l'atac va ser premeditat i no fruit dels nervis dels soldats.

Tinc molts dubtes de la qualitat d'una cinta magnètica al cap de trenta-set anys. No entro ja en el tema de l'autenticitat. I també queda fora de discusió el fet que de poc servirà ja a les víctimes. Però reconforta veure que hi ha gent que es pren la Justícia com una cosa prou important com per no deixar-ho còrrer al cap de tant de temps. I també que hi ha mitjans de comunicació que li'n fan cas.

La cançó és de les que apareixen al recent Live At The Massey Hall, del que ja vaig escriure. A YouTube han penjat el video.

Salut i sort,

3 comentaris:

´´ ha dit...

muy buena la cancion ,

esta cancion de Krahe ,

http://www.youtube.com/watch?v=GhD1Fkcn2L4

hizo que todos los ayuntamientos socialistas le vetaran durante tiempo , los de AP ni se llegaron a plantear contratarlo nunca , se paso años con poquisimos bolos .

Enlazo temas .

Ivan ha dit...

Boníssim!

No coneixia aquesta cançó de Krahe, de qui en sabia només per La Mandrágora amb Sabina i Pérez.

Salutacions.

´´ ha dit...

krahe es muy bueno tiene bastantes discos , en la ultima entrada de mi blog hay una actuacion suya , que es bastante la linea de su obra .