dilluns, de juliol 23, 2007

El jueves, segrestat

M'assebento del segrest de la revista El Jueves i no puc reprimir el record de la transició, quan es segrestaven Cambio16 i Interviu, i El Papus rebia les bombes de l'extrema dreta.

Gràcies a Francis Black i a un correu que m'envia el meu amic Alfred puc veure la polèmica portada. Anem a pams.

La trobo grollera i poc intel·ligent. Crec que la ilustració podia haver estat una altra i el resultat hagués estat més efectiu, ja que la polèmica no hagués anat pel cantó del bon gust, sinó estríctament per la qüestió política subjacent.

Però no la trobo pas il·legal. I cas que ho fos, ja tenim tribunals per a dictaminar-ho, oi? Per tant no entenc perquè s'ha impedit a la població accedir a aquesta expressió d'opinió i humor satíric. I que el lector, com ho faria el jutge després, jutgi.

Com en tota actuació severa, la reflexió que ens hem de fer no és només perquè en aquest cas s'ha actuat. També cal plantejar-se perquè en altres casos no s'ha procedit amb la mateixa diligència contra expressions d'opinions que podien atemptar contra l'honor o la dignitat d'altres.

Recordo a José Bono surtin per televisió dient que cal estar malament del cap per a defensar el plantejament de finançament autonòmic que feiem alguns. O al locutor estrella de l'emisora dels bisbes relacionant al Parlament i el govern de Catalunya amb la banda terrorista ETA. No eren expressions exagerades i potser també de mal gust? No ofenien ningú?

Salut i sort,

2 comentaris:

´´ ha dit...

Hay que ver que dice la ley sobre el tema , creo que prohibe explicitamente el escarnio con la Monarquia y familia , la portada es escarnio ? ese seria el tema a esclarecer , a mi me parece que es humor basura , como el salsa rosa , pero lo de secuestrar no tiene ningun sentido , si se considera que ofense , se multa y ya esta ( en caso que la multa sea lo tipificado ) La ley es la ley y han de cumplirse o cambiarlas si es injusta ( para mi esta es desprporcionada ).

Por otro lado en la era de internet la censura es un boomerang .

Art 491 cp :

Artículo 491.

1. Las calumnias e injurias contra cualquiera de las personas mencionadas en el artículo anterior, y fuera de los supuestos previstos en el mismo, serán castigadas con la pena de multa de cuatro a veinte meses.

2. Se impondrá la pena de multa de seis a veinticuatro meses al que utilizare la imagen del Rey o de cualquiera de sus ascendientes o descendientes, o de la Reina consorte o del consorte de la Reina, o del Regente o de algún miembro de la Regencia, o del Príncipe heredero, de cualquier forma que pueda dañar el prestigio de la Corona.

Ivan ha dit...

francis,
Estic completament d'acord amb tu.

Salutacions.