dissabte, de juliol 21, 2007

Paraigues

Ja he comentat que aixo de la pluja al Japo es el pa nostre de cada dia. No es pas estrany que els paraigues siguin un accesori del mes habitual.

A diferencia de casa nostra, aqui els senyors no porten majoritariament paraigues negres. Els porten de qualsevol color, tot i que el blanc i el transparent (paraigues de plastic) son els mes habituals.

Les senyores porten paraigues mes divertits, amb estampats, colors mes vius i combinacions mes agoserades. Avui mateix hem vist un modelo faralaes, topos blancs sobre fons vermell i amb una vora de roba blanca. Espectacular.

En un pais on la netedat es la norma esencial de convivencia, que fas amb un paraigua moll quan entres a una botiga, bar o supermercat? El deixes a la porta. Al davant de cada establiment veus uns recipients on pots deixar el teu paraigua mentre ets dins i, quant surts, el reculls.

Els que hi ha a l`entrada dels museus son del tipus locker: a canvi d`una moneda que despres recuperes, el pots deixar tancat amb clau. Els altres son del tipus cistell. I pel que sembla ningu no s`emporta el paraigua d`altri.

I en els grans magatzems, on entra tanta gent i caldria uns paraigueros gegantins? Alla hi ha dispensadors de bosses de plastic, que s`adapten al paraigua i recullen tota l`aigua que va gotejant. Quan tornes a sortir al carrer, llences la bossa a la paperera que trobes al costat de la porta.

Japo es un pais eminentment amable, practic i molt net. Tota la resta d`adjectius van al darrera.

Salut i sort,