dimarts, de juliol 10, 2007

Tokio, la nit

Us havia dit que ens extranyava no veure massa gent a Tokio. Be, ja hem trobat les multituds.

Resulta que de dia s`amaguen, probablement en oficines, i surten de nit. Veus parelles d`amigues, colles d`amics, parelles agafades de la ma i grups d`homes tots vestits amb vestits negres i camisa blanca (l`uniforme de l`oficinista) que van a sopar i a prendre unes copes junts.

L`horari habitual d`oficina es de 9 a 5 o 6, pero els oficinistes no tornen a casa fins a les 10.

Si de dia l`acumulacio d`anuncis luminosos es impactant, de nit es espectacular. No es estrany que ara posen pantalles gegantines de video: un luminos mes de neo no destaca de cap manera.

Queda explicar el concepte multitud a Tokio. Imagineu el Portal de l`Angel el primer dissabte de rebaixes. Multipliqueu-ho per quatre i teniu una avinguda de Tokio a les vuit del vespre. Pero a Barcelona nomes hi ha un Portal de l`Angel, aqui es un continu. Orientar-se dins l`estacio de tren de Shibuya ja de per si es complicat, perque es enorme i laberintica, pero si li afegeixes aquesta marea humana acabes pregant per trobar una sortida, la que sigui, i despres orientar-te a l`aire lliure i donar les voltes que calguin fins trobar el carrer que buscaves.

Salut i sort,

2 comentaris:

´´ ha dit...

Que porcentaje de no japoneses veis ?

Ivan ha dit...

Bajo, muy bajo. Vemos pocos turistas y algunos occidentales que hacen pinta de estar trabajando aqui.

Saludos.