dimecres, de juliol 18, 2007

Kyoto

Kyoto es el gran problema de fer un viatge pel Japo. Senzillament, no te l`acabes. Et desmunta qualsevol planificacio que haguessis preparat.

I que hi ha a Kyoto? Molt d`encant. Paris, Londres o Roma estan plenes de museus i monuments, un munt de llocs per visitar i on cal invertir moltes hores al llarg de diversos dies. I a mes, hi ha barris que son pintorescs, bonics o interessants per alguna rao.

Kyoto te tot el mateix i a mes esta plagada de racons encisadors. Vas caminant per una avinguda qualsevol i et trobes amb una casa ajardinada que es molt maca. Li vols fer la foto i quan estas preparant l`encuadre t`adones que girant-te una mica entra tambe l`altre arbre, que tambe es maco; et gires i aleshores vols que capiga la porta del darrera, que te un gravat; si entra la porta ja no entra el porxo, que te un fanalet; ... i aixi un lloc darrera de l`altre.

Que portes cinc minuts sense que hagi res destacable? Cap problema. Resulta que estas a punt de creuar un rierol, un dels tants afluents del riu Kamo-Gawa que creuen la ciutat, i alli es genera una altra foto amb arbres, vegetacio, casetes monissimes i ocells cantaires.

El que mes s`assembla d`Europa es Florencia, pero no es ni la meitat de gran que Kyoto.

I despres hi ha el palau i les villes imperials. I els altars xintoistes. I els temples budistes. I el barri de Gion.

I, a mes, nosaltres hem coincidit (aqui si que ha anat be planificar) amb el Gion Matsuri, un dels tres festivals mes importants del Japo.

O sigui, que hem deixat de banda la visita a Osaka. Ara ja som un altre cop a Tokyo. Seguirem informant.

Salut i sort,