dilluns, d’octubre 31, 2005

Cites buides

Algú que conec treballa a una consultora. Tothom en parla de les consultores i dels consultors, especialment dels informàtics, moltes vegades en base a tòpics, d’altres atenent a raons. La qüestió és que aquesta consultora en concret ha decorat la seva oficina a Barcelona amb uns quadres … motivadors. Els quadres mostren paisatges idíl·lics, postes i sortides de sol, només natura vegetal, cap personatge ni humà ni animal. Les fotos porten peus de pàgina amb cites que, en el més pur esperit lul·lià, pretenen inspirar el personal i fer adonar els visitants que aquesta és una empresa com cal. Vegem alguns exemples:
La mirada paciente de la reflexión antecede a la armonía equilibrada de la actuación. La existencia de la vida es el resultado final del proceso evolutivo. Su misión: garantizar la permanencia del ecosistema natural. Una mirada confiada hacia el horizonte infinito desvela aquello que vendrá, un paso firme que permita avanzar hacia la evolución.
Escriure paraules i transmetre contingut són dos sintagmes diferents, amb significats diferents i que no requereixen més explicacions. Aquesta darrera és meva. Salut i sort, Ivan.