dijous, de gener 04, 2007

Cardona

Hola de nou. Aquests dies, a banda del relaxament, les celebracions familiars i altres entreteniments, hem tingut els pintors a casa, pintant sostres i parets de blanc immaculat, que fan que resulti difícil de recordar el que és estar inundat per una fuita d'aigua dels veïns. I aprofitant que la casa estava potes enlaire, l'ordenador s'ha pres uns dies de vacances, descans merescut.

Nosaltres vam passar el Cap d'Any a Cardona, concretament a l'Hotel Bremon. No vam anar ni al Parador ni a les mines de sal, només ens vam dedicar a passejar pel poble, descansar i ... descansar.

Cardona no és ni gran ni espectacular. El poble està bé, té carrers bonics i alguna vista pintoresca, però no és Rupit, per entendre'ns. I és igual de petit: en un matí te l'has patejat de cap a peus. Diumenge es cel·lebra el mercadillo, el que a La Ràpita anomenen els dissabteros. Això, i el fet que la majoria de botigues eren obertes, li donava força ambient. Com tots els pobles petits, la densitat de bars i de pastisseries és altíssima, ben al contrari que de restaurants: a banda del de l'hotel només en vam localitzar tres més. Un que estava ple, un que tenia massa aroma de fum i fritanga, i el 4 Cantons, on vam dinar molt bé per només quinze euros el menú. El que més ens va sorprendre va ser el tema lingüístic: vam sentir a parlar molt més castellà que català. Es veu que els de El Mundo i la COPE, que tant pateixen per l'extinció del castellà a Catalunya, no han passat per aquí.

L'hotel, molt bé. Petit, només divuit habitacions, ocupa l'edifici on abans havia el col·legi de monges clarisses, i el restaurant Les Monges n'ha heretat el nom. Decoració elegant i sòbria, sense falses ostentacions. Res de luxe, però ple de bon gust. El pis superior està ocupat per una terrassa i sala d'estar absolutament espectaculars. I tenen wi-fi. Si vols perdre't i anar a un lloc tranquil, apunta't l'adreça.

El paquet de Cap d'Any incloïa cocktail, sopar i cotillón, i brunch l'endemà. Tot molt bé. L'única pega és que acabaves massa ple de l'un com per gaudir bé del següent. Però ja se sap, aquestes festes estan plenes d'excessos ...

Salut, sort i que vagi bé l'any,
Ivan.

1 comentari:

Nur ha dit...

L'hotel te una pinta impressionant... quina bona tria!