dijous, de febrer 08, 2007

Indiana, quarta part

Des de feia molt de temps que se sabia que estava preparant-se la quarta pel·lícula de la sèrie. Ahir El País va donar fins i tot la data d'estrena als cinemes.

Indiana Jones - Harrison Ford

I jo, i m'imagino que la majoria dels aficionats al cinema, ara mateix patim taquicàrdia. Perquè torna un mite. Un pòquer (Lucas, Spielberg, Ford i Williams) que ens ha ofert molta distracció i molts moments inoblidables. Perquè no crec que hagi ningú a la part civilitzada del planeta (és a dir, la que té accés als mitjans de comunicació) que no conegui la trilogia.

No ja la trilogia, em jugo un pésol a que no hi ha ningú a la part civilitzada del planeta que no identifiqui la melodia composta per John Williams en menys de cinc segons. Per cert, una melodia tant mítica que ha impedit que l'excel·lent banda sonora de la tercera part tingui el reconeixement que es mereix.

Harrison Ford té ara (7 de febrer del 2007) seixanta-quatre anys. Jugant-se la milionada d'inversió que posarant Paramount i els productors, estic convençut que és una dada que hauran valorat els guionistes del film. També crec que el recent rumor que Ford hagi amenaçat amb retirar-se del film si no podia fer servir el llàtig personalment respon a un interès personal (egocèntric?) per a proclamar al món que encara és jove. Naturalment que és jove, és de la quinta dels meus pares! Prou jove per fer d'arqueóleg aventurer? Segurament, a la que li facin un guió amb prou humor i li sàpiguen dibuixar un company que li faci el contrapunt.

En fi, que no hi ha gaire vegades que un es senti motivat a escriure sobre un film que encara no s'ha rodat, que no té títol i que no se sap de què anirà.

Si voleu refrescar la memòria i teniu ample de banda, el movie trailer de la trilogia en DVD el podeu veure amb el quicktime.

Salut i sort,
Ivan.