dijous, de febrer 01, 2007

Sis Nacions, 2007

Pels que no heu viscut mai (encara que sigui per televisió, també es viu) un Sis Nacions, només dir-vos que no ho intenteu comparar amb cap torneig de bàsquet o de futbol: l'ambient del rugby és completament diferent. Si aneu a qualsevol pub de Barcelona aquest divendres a la tarda correu força perill de ser ignorats per la colònia britànica i algun francès fanàtic del joc, tots consumint cervesa, fent broma i mirant la pantalla del televisor. No hi ha risc de baralles, només d'atonyinament etílic i d'humiliació esportiva-nacional.

Johnny Wilkinson

El principal punt d'interès mediàtic del torneig, a banda naturalment de la competició en si, és que Anglaterrra gaudirà del retorn de Johnny Wilkinson, l'home que li va donar el seu primer títol de Campiona del Món ja fa quatre anys i que des de llavors ha patit una sèrie de lesions que l'han apartat de la selecció. França, per la seva part, provarà de repetir l'èxit de l'any passat sota l'ombra del dopatge, després que vint jugadors (només dos professionals) s'han vist involucrats en el darrer escàndol esportiu engegat per Le Monde.

De moment les apostes donen Irlanda com a favorita, però cal recordar que la selecció irlandesa porta tres anys sense aconseguir traslladar als resultats el seu excel·lent joc. De fet, porten més de vint anys sense guanyar, després d'aquell Grand Slam del 85. El calendari els és favorable, ja que reben a Croke Park els principals rivals, Anglaterra i França. Gal·les, guanyadora el 2005, continuarà el seu llarg camí de tornada al cim del rugby europeu i Escòcia tractarà de regalar-li la cullera de fusta als italians. De moment el primer partit interessant és la mítica Calcutta Cup, que es disputarà dissabte a Twickenham i que segurament es quedarà a Anglaterra.

Aquest any la retransmissió televisiva la farà la BBC, que comptarà amb antics jugadors com Jeremy Guscott com a comentaristes de luxe. El que no sé és encara el lloc des d'on ho veuré, ja que tradicionalment ho feia a The Clansman, que malauradament ha plegat. Com que Espanya disputarà el Sis Nacions B, no hi ha gaire possibilitats que veieu a cap tele en obert cap partit, més enllà dels 30 segons a algun telenotícies.

Per cert, que hi ha una remota possibilitat que el 6 Nacions acabi passant per Espanya, ja que Argentina està interessada en jugar el torneig, possibilitat que no està gens clara, i la colònia argentina s'està mobilitzant per a que sigui la mare pàtria i no Bèlgica qui aculli els partits com a local que disputessin els Pumas en tal cas.

En aquest cas, fora bo que Catalunya acollís algun partit. A banda de la quantitat d'argentins que tenim a casa nostra, tenim una certa tradició en aquest joc. No m'he pogut resistir a incloure aquest preciós cartell de temps pretèrits en que competiem internacionalment.

Catalunya - França

Sobre el torneig, podeu trobar completa informació a la web oficial del torneig o als especials que li dediquen els diaris Daily Mail o Marca.

Salut i sort, especialment per Escòcia,
Ivan.