dimecres, de març 22, 2006

Revelacions

Al CaixaForum podeu trobar una àmplia mostra del treball de la Diane Arbus.

foto Diane Arbus senyora rica

Arbus (1923-1971) es va dedicar a fotografiar gent fora del comú de la manera més normal del món. Fotografies de tullits, malalts de sindrome de Down, la del gegant a casa amb els seus pares (que podeu veure a sota), de la dominatrix amb el seu client, gent que marxava cap a les manifestacions a favor o en contra de la guerra a Vietnam, actrius, ballarines de strip-tease i clients i empleats de campings nudistes. Tots en blanc i negre.

foto Diane Arbus gegant

Diumenge jo veia les fotografies i aquests personatges no em semblaven pas més extranys que els seus acompanyants, gent més normal segons els cànons habituals. Excepte la del cinema del carrer 42 a Manhattan, tècnicament no són res de l'altre món. Però l'art de la fotografia és aquest, transmetre una emoció o suggerir un pensament amb només prèmer un botó apuntant en el moment oportú al lloc adient. I la llum fa la resta.

foto Diane Arbus cinema

Llegeixo al programa de CaixaForum que l'Arbus ens enfronta als monstres que som. Mentre veia l'exposició jo veia humanitat. És quan poses les etiquetes que apareixen els monstres. I no precisament a la imatge.

Salut i sort,
Ivan.

PD: CaixaForum és un lloc no apte per anglesos. Vam veure com a una noia no la deixaven entrar amb el seu casc de moto. Sospito que tampoc li haguessin deixat entrar amb el seu gosset. Mentre vam ser dins vam conèixer no menys de quatre nens, alguns d'ells muntats en el que segurament és un monovolum dins dels cotxes infantils. No comment.