dilluns, de març 27, 2006

Want Two

Aquí tenim un CD eclèctic i original, que en primera audició fomenta el llançament de disc, pèro al tornar-lo a escoltar crea addicció.

El germà de Martha ens ofereix una amanida musical en forma de disc. Hi ha de tot. Podem escoltar cançons lànguides i melancòliques, amb molt breu acompanyament, com This Love Affair, on m'ha recordat el Leonard Cohen. Hi ha referències a musicals de Broadway (Hometown Waltz), a la música clàssica (Little Sister), i lletres en llatí i portes grinyolants a la mística (Agnus Dei, potser la més excèntrica). També ens trobem amb propostes convencionals, com el pop de The One You Love, on llueix la seva tècnica vocal al més pur estil de Freddie Mercury o David Byrne, o el tranquil aire folk de Peach Trees. L'àlbum acaba amb una altra divertida excentricitat, Old Whore's Diet, que deixa bon gust de boca. Si l'hagués de comparar amb algú altre citaria els Divine Comedy.

Si voleu un disc per escoltar de fons, no és aquest. Aquí hi ha marro. I molta imaginació. No és un àlbum rodó com el primer de sa germana (del que m'acabo d'adonar que no vaig escriure res) però si una mostra de geni. No es limita a un únic estil i no pretén agradar. Té la gosadia de cantar la música que li ve de gust, i li surt prou bé.

Want Two és un àlbum que ja té prop de dos anys, o sigui que segurament d'aquí a poc hi haurà un nou treball del senyor Wainwright. Els que heu vist Brokeback Mountain l'heu pogut escoltar cantant un parell de cançons country.

Tot un descobriment.

Salut i sort,
Ivan.

Rufus Wainwright
Want Two
Geffen Records, 2004.